Piippuhylly Piippuhyllyltä pelin näkee selkeämmin, kuin pleksin takaa. Nenämme on joskus liian lähellä nähdäksemme kauemmas. Myös kirjoittajan nenä on ajoittain liian lähellä omia aivoja.

Ihmisluonnosta ja modernista elämästä.

Onko mahdoton ajatus,että veroja laskettaisiin, jotta tavallinen kansalainen saisi enemmän ostovoimaa? Onko mahdoton ajatus, että tällä tavoin valtio saisi lisää verotuloja kansalaisilta ja firmoilta? Onko mahdoton ajatus, että tästä tilanteesta selvittäisiin muutoin kuin leikkauksia tekemällä? Onko mahdoton ajatus, että osakkeenomistajat olisivat maltillisempia voittojensa kotiuttamisessa ja investoisivat sen sijaan enemmän yrityksiin ja sitä kautta työntekijöihin, joihin ovat sijoittaneet? Onko mahdollista,että ihmisille riittäisi vähempi luksus? Onko mahdollista, että homo sapiens voisi elää kestävästi tällä planeetalla?

Niin pitkään, kun emme siihen pysty, on aivan yks hailee onko ensimmäinen päivä "saigonia" korvaukseton tai teemmekö 5,5 minuuttia pidempää työpäivää. Kaivaako duunari sitten sen 5,5 minuuttia nenää vai selaako Facebookkia? 

Niin pitkään, kun ihminen lajina on täysi idiootti, on aivan turha pohtia, kuinka noita muttereita riplataan suuntaan ja toiseen saadakseen näennäistä kilpailuetua tai tehokkuutta talouteen, joka tähän asti taitaa toimia niin vain excelissä. Yksinkertaisen päätelmän rakastajan työkalu.

Jos emme uskalla lajina ja yksilöinä katsoa peiliin, olemme tuhoontuomittuja. Se, että sinulla on isommat vanteet, kuin naapurilla ei tule tätä maata tai maailmaa pelastamaan. Jos niin luulet, olet hölmö. Eikä se sairauslomakarenssin täytäntöönpanokaan yksilön elämää tuhoa saatika yritystä pelasta.

Tällä hetkellä syytetään kollektiivisesti Eurooppaa pakolaiskriisistä ja samaan aikaan ne samat tahot, joille me päivittäin taotaan rahaa, naureskelevat taustalla. Ei, ei sinun firmasi tai edes sinua isompi kilpailijasi, vaan ne, jotka niitä naruja tuolla vielä ylempänä vetelevät. Jep, juuri ne ketkä näistä sodista ja ihmisten kurjuudesta kaiken hyödyn repivät.

Niin pitkään, kun me pelataan heidän peliään heidän laatimilla säännöillään, tulemme olemaan pelkkiä sätkynukkeja. Kanoja, jotka nokkivat toisiaan tässä globaalissa hierarkiassa. Haukumme toisiamme omassa ylemmyydentunnossamme täällä Suomen mikrokosmoksessa tyyliin "duunarit on urpoja, kyllä Sipilä tietää miten Suomi saadaan nousuun! Turpa kiinni tyhmät, elä vähemmällä, sinun syy, että olet tottunut tiettyyn elintasoon ja sinun syysi, ettei Suomi nouse!". Toisaalla kuuluu eläimellinen mölinä: "Herrat hirteen, riistävät meidät kuoliaaksi! Ahneita rötöstelijöitä kaikki tyynni!"

En voi muuta ajatella, kun maailmaa katselen piippuhyllyltä, että taistelemme raivopäissämme flunssaa vastaan, vaikka samalla veremme ja luuytimemme ovat täynnä tappavaa syöpää. Sitä emme kuitenkaan suostu tajuamaan tai tietoisesti hyväksymään, koska se pilaisi päivämme. Elämä ei olis ihQuu. "Hei miks sun pitää aina keskittyy noihin negatiivisiin asioihin?" Ai miks huolehdin syövästä, vaikka voisin keskittyä iloisiin asioihin? Ihan siitä syystä, että v******a äyskäröidä vettä veneestä, kun samalla ketään ei kiinnosta korjata vuotoja. Mut hei, ne vanteet!

Me ihmiset olemme kollektiivisesti enimmäkseen s******n yksikertaista jengiä, vaikka ne isommat vanteet saa ajoittain meidät toisin luulemaan. Ja niin pitkään, kun me näperrellään yksinkertaisten asioiden parissa ja todistellaan mikrotasolla toisillemme omaa paremmuutamme, mikään ei tule muuttumaan.

Ja sitä ei tule muuttamaan Sipilän 100 tuntia vuodessa yhtään mihinkään. Countdown to extinction. Kuka ottaa vetoja vastaan vuosikymmennestä tai sadasta? Kuka osuu puukolla ensimmäisenä Jukkaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Jotkut katsoo maailmaa piippuhyllyltä, jotkut kuin suurelta kuvaruudulta, jotkut saavat unissaan kurkistaa verhontaakse, mutta parasta on ttä nämä jotkut pystyvät näkemään enemmäin kuin nenänsä verran, enemmän kuin maantasasta. Nykyään raha pyörittää maailmaa ja se kenen raha on omaa valtaa, raha käskee, raha vaatii, se ei pyydä, se ei neuvottele. Raha orjuuttaa, se sitoo, kahlitsee, vain ne joilla on eniten toisen rahaa ovat vapaimpia mutta silti vankeja... paras sulkea suuni ennnen kuin sanoja tulee lisää. Sitä vaan että vapaiden markkinoiden ja kilpailun maailmassa yksilöillä ja yhteisöillä on vain rajattu valta päättää ja valita.

Käyttäjän TeemuEriksson kuva
Teemu Eriksson

Valitettavasti liian moni meistä katsookin elämää kuvaruudulta. Joka päivä. Ja raha maailmaa pyörittää, poliitkot vain kulissina edessä. Mutta se on taas aivan eri aihealue, johon ehkä uppoudun joskus myöhemmin.

Toimituksen poiminnat